Blog

vakantietij 112000025995

Vakantietijd: 3 vragen en 4 (+1) boekentips

Voor veel mensen is het weer vakantietijd! 

Mogelijk een goed moment om de balans op te maken van je werk.

Ben je nog met de juiste dingen bezig, heb je nog plezier in je werk en kun je je kwaliteiten voldoende inzetten? Of verlang je toch naar iets anders en weet niet goed wat?

 

Neem eens even de tijd om te reflecteren waar je nu staat. Koop een mooi notitieboekje voor al je ingevingen en inzichten. Zoek een rustige en inspirerende plek op of maak een stevige wandeling.

 

Vragen die je kunnen helpen:

 

Mogelijk wordt je bevestigd in dat je prima op je plek zit in je huidige baan. Misschien kom je erachter dat je een aantal dingen anders wilt. Aarzel dan niet en kom in beweging.

 

Heb je ondersteuning nodig om daadwerkelijk in bweging te komen? Ik ga graag met je in gesprek.

Meld je hier aan voor een gratis sparringsgesprek >

 

 

Ter inspiratie een viertal (+1 bounus) boeken uit mijn boekenkast over werk, verlangens en levenswijsheid:

 

Playing Big, vind je stem, je boodschap, je missie  – Tara Mohr

Een oproep om je als vrouw niet langer klein te houden en je ware ambities waar te maken. In 10 stappen reikt zij handvatten aan om te leren om te gaan met je innerlijke criticus en te luisteren naar je innerlijke mentor.

 

De Box, waarom we ons succes en geluk onbewust zelf saboteren – The Arbinger Institute

In de vorm van een business-novelle word je meegenomen in de principes van de box. De box is een metafoor voor de situatie waarin je eigen tekortkomingen je gevangen houden in een patroon van zelfrechtvaardiging. Hierdoor accepteer je geen hulp van buitenaf en blijf je jezelf in de weg zitten.

 

Durven doen wat je raakt, 22 gesprekken over lef en bevlogenheid – Marja den Boer

In 22 inspirerende interviews vertellen bekende leiders hoe zij het verschil maken en hoe ook jij dat kunt doen. Ze hebben het niet op een presenteerblaadje aangereikt gekregen, maar gaan voor 100% voor datgene wat hen raakt.

 

JA, omdenken als levenshouding - Berthold Gunster

Bij omdenken maak je van een probleem een mogelijkheid. Omdenken is echter niet mogelijk als je niet eerst het woord JA als grondhouding hebt omarmt, aldus de schrijver. Maar hoe doe je dat met alles wat op je op je pad komt? Laat je inspireren door de verhalen en bijpassende spreuken.

 

Bonus (gratis e-book):

Pak de regie,  5 stappen om je te bevrijden uit een baan die niet meer voor je werkt! - Yvon Beemsterboer

Uit eigen ervaring weet ik dat je veel tijd en energie kwijt kunt zijn aan het piekeren over je werk. Dat je wakker kunt liggen over hoe je het allemaal anders zou moeten doen. En hoe groot de frustratie is als er niets gebeurt. Met dit boek wil ik je in 5 krachtige stappen leren hoe je je kunt bevrijden uit een baan die niet meer voor je werkt. Stappen die ik al jaren aan mijn klanten leer. Stappen die ik zelf ook heb gezet. 

Kijk hier hoe je mijn e-book kunt ontvangen >