voor wie teamcoaching 112004853737
voor wie teamcoaching IMG 3719 112004229285
YVON BEEMSTERBOER
Coaching  |  Training
Loopbaan- en teamontwikkeling

Insights Discovery®

"Insights Discovery® biedt een waardevrije taal om te praten over de ontwikkeling van personen, teams en organisaties. Het is een laagdrempelig model en instrument. Heel toegankelijk, maar wel met diepgang."

 

Insights Discovery® brengt op een snelle, betrouwbare en respectvolle wijze psychologische voorkeuren in kaart.
Het Discovery® Profiel is nadrukkelijk
geen assessment- of selectie instrument.

Op een leuke en inspirerende wijze maken de deelnemers aan een Insights Discovery® workshop zich een taal en kader eigen waarmee ze meer inzicht in zichzelf en in de anderen krijgen. Het geleerde kan onmiddellijk in de praktijk worden gebracht.

 

De basis van de Insights Discovery® aanpak wordt gevormd door een eenvoudig model:

1. inzicht in jezelf

2. inzicht in de ander

3. afstemmen en verbinding maken

4. actie ondernemen

 

Het Discovery® profiel vormt de basis. Tijdens de training leren de deelnemers hoe zij de andere persoonlijkheidstypen kunnen herkennen en hoe ze zich beter kunnen afstemmen op de verschillende communicatie-behoeften.

 

Inzicht in onze eigen gedragsstijl en in die van de ander helpt ons de effectiviteit van onze interactie te vergroten. Het zijn juist de verschillen die een grote kracht vormen voor de samenwerking en het realiseren van de doelstellingen.

 

Er wordt gewerkt met vier kleuren om de persoonlijkheidstypen te onderscheiden:

Vurig Rood, Stralend Geel, Zacht Groen en Helder Blauw.

Dit zorgt voor een gemeenschappelijke taal die makkelijk te onthouden is en biedt de deelnemers een duidelijk kader voor toekomstige interacties.

 

De deelnemers vullen in maximaal 20 minuten een online vragenlijst in met 25 meerkeuzevragen. Aan de hand hiervan wordt een Persoonlijk Discovery® Profiel opgesteld van minimaal 20 pagina’s.


Bekijk hier een volledig Insights Discovery® profiel

Het uitgangspunt van het Discovery® Profiel is dat elke persoon uniek is. Het laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te herkennen, te waarderen en te benutten.

Ook geeft het Discovery® Profiel inzicht in de mate waarin wij investeren in zowel onze kwaliteiten als onze minder ontwikkelde kanten, in waar onze grootste uitdagingen liggen, of waar we misschien uitdaging missen.

 

Dit alles maakt het Discovery® Profiel tot een uniek instrument dat aan de ene kant uitdaagt te stretchen op minder ontwikkelde kanten, en aan de andere kant stimuleert te groeien vanuit kracht.

 

Het Discovery® Profiel kan worden uitgebreid met aanvullende hoofdstukken waarin specifieke ontwikkelingsterreinen aan bod komen, zoals verkoop, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Aan de slag met Insights Discovery®

Ik beken kleur! 

Een individuele bespreking van je Insights Discovery® Profiel  

 

Soms is het lastig om woorden te geven aan de onrust die je ervaart in je werk. Dan kan een persoonlijk Insights Discovery® Profiel je een taal geven waardoor het kwartje ineens valt: “o, daarom doe ik wat ik doe en vind ik die situatie lastig”.

 

In een persoonlijk coachgesprek van 1,5 uur bespreken we je profiel en maken we een vertaalslag naar je dagelijkse praktijk.

Investering € 495,- inclusief BTW

Dit is inclusief:

 • Persoonlijk Insights Discovery® Profiel van 23 pagina's
 • Online module uitleg Insights Discovery® model
 • Coachgesprek van 1,5 uur
 • Naslagwerk "Een Korte Reis"

 

Exclusief eventuele reistijd en -kostenJa, ik wil graag een persoonlijk Insights Discovery® Profiel!

Kleur bekennen!

Basisworkshop Insights Discovery® voor teams

 

In een basisworkshop van 1 à 2 dagdelen leert het team de achtergronden van Insights Discovery. Via een interactieve sessie leren ze de verschillende voorkeuren van zichzelf en hun teamleden kennen en wat dat betekent in de dagelijkse omgang met elkaar. Ieder teamlid ontvangt een persoonlijke Insights Discovery® profiel.

 

Zodra iedereen weet wat zijn/haar voorkeuren zijn, zal er een teamanalyse worden gemaakt. Teamleden worden letterlijk op het Insightswiel geplaatst en zien hoe hun team is samengesteld op basis van alle voorkeuren.

 

Na afloop van een basisworkshop spreken de teamleden een gemeenschappelijk taal en hebben zij inzicht in:

 • hun eigen kwaliteiten en andermans kwaliteiten en manier van werken, en weten deze te benutten ten behoeve van effectieve samenwerking;
 • hun eigen en andermans communicatiestijlen en weten een effectieve interactie te bewerkstelligen;
 • de dynamiek binnen het team en daarmee de kracht en zwakten van het team als geheel.

 

Om te zorgen dat de teamtraining ook na afloop beklijft, bied ik een nazorgtraject. Ik zorg dan voor regelmatige reminders en/of tips en oefeningen om het geleerde uit de training in de praktijk te blijven toepassen. Ook kan ik begeleiden/adviseren bij vervolgstappen. De intensiviteit van deze nazorg wordt gezamelijk afgestemd.

 

Investering:

Op basis van een uitgebreide intake maak ik een programmavoorstel met bijbehorende begroting.Ja, ik ben nieuwsgierig naar een basisworkshop Insights Discovery®!

 

 


Verdiepen en verbinden!

Vervolgtraining op maat 

 

Wanneer het team bekend is met de taal en gedachtegoed van Insights Discovery®, biedt dat een goede basis om andere thema's op te pakken in trainingsverband.

 

Afhankelijk van de vraag van het team kan er een verdieping plaatsvinden op specifieke thema's zoals:

 • interne en externe samenwerking
 • communicatie
 • omgaan met veranderingen
 • omgaan met werkdruk/werkstress
 • formuleren teamdoelstellingen
 • etc.

 

Investering:

In een uitgebreid gesprek verkennen we samen wensen en mogelijkheden. Op basis daarvan zal ik een op maat gemaakt programmavoorstel en begroting voorleggen.Ja, ik wil graag met mijn team een vervolgtraining op maat!