over mij 112006586620
over mij IMG 0753 bew 112004229242
YVON BEEMSTERBOER
Coaching  |  Training
Loopbaan- en teamontwikkeling

Over mij

yvonafalterLR 2

Ik ben Yvon Beemsterboer en naast mijn werk als Cöordinator Loopbaan- en Talentontwikkeling bij O&P Rijk, help ik m.n. vrouwelijke professionals die dreigen vast te lopen in hun werk en niet weten hoe ze daar uit moeten komen. Ik coach hen om (weer) de regie te pakken waardoor ze zelf in staat zijn om een overtuigende volgende stap te zetten en daardoor met energie, plezier en op basis van eigen voorwaarden vorm gaan geven aan hun verdere loopbaan.

 

Ik weet als geen ander hoe het is om vast te lopen in je werk. In mijn loopbaan tot nu toe heb ik 8 verschillende werkgevers en 11 verschillende functies gehad. Mijn vrienden vonden mij een ‘jobhopper’. Nergens bleef ik langer dan 3 jaar (uitgezonderd van mijn laatste werkgever, daar zat ik 10 jaar, maar wel in 3 verschillende functies).

 

Zodra ik merkte dat ik steeds meer ging balen en niet meer met plezier naar mijn werk ging, deed ik 2 dingen: de ‘strijd’ aangaan met mijn werkomgeving om te kijken of er iets kon veranderen of meteen vluchten naar een nieuwe baan. En beiden zorgden voor onrust, niet alleen voor mij maar ook voor mijn werk- en privéomgeving.

 

Ik was een kei in het solliciteren, dus het lukte altijd wel om een nieuwe baan te vinden, waar ik weer met veel enthousiasme begon…

Om vervolgens weer naar verloop van tijd te merken dat mijn enthousiasme afnam en ik weer op zoek ging naar iets anders.

 

Dit patroon heb ik lange tijd volgehouden, achteraf te lang...Er werd een hoop duidelijk toen een coach tegen mij zei “Yvon zoekt, maar ze vindt het niet.” Ik gunde mezelf namelijk niet de tijd om te onderzoeken welke dingen voor mij wel en niet (meer) werkten in een baan. Dus kwam ik vaak terecht in vergelijkbare banen, of had ik een te idealistisch beeld van de nieuwe baan of werkomgeving.

 

Omdat ik die onrust over werk niet meer wilde in mijn leven, werd het de hoogste tijd om op onderzoek uit te gaan.

 

Ik kwam erachter dat mijn onvrede en onrust te maken heeft met mijn behoefte aan onafhankelijkheid, mijn interesse in nieuwe dingen en het willen  samenwerken aan gemeenschappelijke doelen. Ik heb een hekel aan routine en solistisch werken op basis van opgelegde regels.

 

Deze kennis gaf mij handvatten en een richting. Nu wist ik waar ik op moest letten bij nieuw werk. Door deze kennis centraal te stellen, leerde ik de regie nemen over mijn loopbaan. En dat gaf heel veel lucht en voldoening.

 

Door nog steeds met een zekere regelmaat te onderzoeken of ik nog met de juiste dingen bezig ben, weet ik bij te sturen als het nodig is. Daardoor kan ik doen wat ik het liefste doe, onder voorwaarden die bij mij passen.

En persoonlijk?

 

Naast mijn werk verblijf ik graag met mijn lief Fred op kleine kampeerterreinen in Nederland, vind ik het heerlijk om lange wandelingen te maken, ben ik gek op het fotograferen van straatteksten, heb ik sinds kort het racefietsen ontdekt en bezoek graag theater- en muziekvoorstellingen.