Blog

STOP MET ZOEKEN 3 112005628848

Stop met zoeken en ga vinden!

8 verschillende werkgevers

11 verschillende functies
In 24 jaar
 
Ik stond lange tijd bekend als een ‘jobhopper’. Nergens bleef ik langer dan 3 jaar (uitgezonderd van mijn laatste werkgever, daar zat ik 10 jaar, maar wel in 3 verschillende functies).
 
Het verliep vaak als volgt: ik begon altijd vol enthousiasme en energie met een baan. Ik genoot van het ontdekken van de nieuwe werkomgeving en de nieuwe taken. Echter na verloop van tijd merkte ik vaak dat mijn enthousiasme en plezier afnamen.
 
Dat heeft o.a. te maken met (wat ik heb ontdekt) mijn behoefte aan onafhankelijkheid, mijn interesse in nieuwe dingen en het willen samenwerken aan gemeenschappelijke doelen. Ik heb een hekel aan routine en solistisch werken op basis van opgelegde regels. 
 
Zodra ik merkte dat ik steeds meer ging balen en niet meer met plezier naar mijn werk ging, deed ik 2 dingen: de discussie aangaan met mijn werkomgeving om te kijken of er iets kon veranderen of meteen vluchten naar een nieuwe baan. En beide zorgde voor onrust, niet alleen voor mij maar ook voor mijn omgeving.
 
Ik was een kei in het solliciteren, dus het lukte altijd wel om een nieuwe baan te vinden, waar ik weer met veel enthousiasme begon…
Om vervolgens weer na verloop van tijd te merken dat mijn enthousiasme afnam en ik weer op zoek ging naar iets anders.
 
Dit patroon heb ik lange tijd volgehouden. 
 
De eyeopener kwam toen een coach zei: “Yvon zoekt, maar ze vindt het niet.”
 
Omdat ik mezelf niet de tijd gunde om echt stil te staan bij de dingen die voor mij (niet) werkten in een baan, kwam ik vaak terecht in vergelijkbare banen, of liet ik mij verleiden om iets te doen wat ik eigenlijk niet wilde. Ik reageerde veelal op dingen en mensen uit mijn omgeving, in plaats dat ik goed luisterde wat ik nu zelf wilde en wist.
 
Toen ik eindelijk wist wat voor mij belangrijk is in werk, vond ik mijn ideale werk. Ik keek namelijk niet langer of ik bij het werk paste, maar of het werk bij mij paste.

 

En hoe zit dat bij jou? Pas jij bij je werk of het werk bij jou?

 

 

Wil je ontdekken hoe je je kunt losmaken uit een baan die niet meer voor je werkt, schrijf je dan in voor mijn mailpost en ontvang mijn gratis e-book of maak een afspraak voor een gratis sparringsgesprek.