Blog

droomt 111937889760

Wij weten waar u van droomt

Ze had alle testen gedaan die ze op internet kon vinden. Ze legde een stapel A4-tjes met alle uitkomsten op tafel en zuchtte: “En nu?”

“Ik weet nog steeds niet wat ik wil. Ik had verwacht dat ik nu wel zou weten wat ik verder wil in mijn loopbaan. Maar deze uitslagen geven geen eenduidig antwoord en eigenlijk ben ik alleen maar meer in de war.”

 

M liep al langer rond met het gevoel dat ze niet op haar plek zat in haar huidige baan. Ze merkte dat haar motivatie en inzet met de tijd afnamen en steeds vaker wakker lag over hoe het nu verder moest met haar loopbaan. Ze wilde echt wat anders, maar had geen idee wat dat dan zou zijn.

 

Ze bracht veel tijd door op vacaturessites, maar eigenlijk leverde dat niet veel op. Het aanbod was zo groot. Ze had ook geen idee welke nieuwe zoektermen ze moest invoeren om iets te vinden wat haar aansprak, zodat ze elke keer banen zag voorbijkomen die erg leken op haar huidige baan.

 

Dus dan maar op zoek naar beroepskeuzetesten en andere persoonlijkheidstesten om inzicht te krijgen welke volgende loopbaanstap ze nu moest zetten. Daar zou ze toch wel het antwoord vinden?

 

Dat viel haar dus zwaar tegen. Geen van de uitslagen gaven haar een concreet antwoord waar zij iets mee kon. Of er kwam een suggestie uit die volgens haar kant nog wal raakte.

 

Omdat ze maar bleef piekeren over haar werk en er thuis ook niet gezelliger op werd, adviseerde haar partner om maar eens hulp te gaan zoeken. Iemand die haar kon helpen om keuzes te maken bij haar volgende loopbaanstap.

 

En daar zat ze dan bij mij…

 

Wijzend op de stapel A4-tjes vroeg ik haar welke inzichten ze had opgedaan naar aanleiding van al die testen. Dat was een lastige vraag. Liever had ze dat we alle uitslagen een voor een doornamen, zodat ik haar kon vertellen wat ze daarmee moest. Helaas voor haar is dat niet de manier waarop ik werk.

 

Dus stelde ik haar nogmaals de vraag wat al die testen en uitslagen haar aan inzichten hadden opgeleverd. Voorzichtig noemde ze een aantal dingen die haar waren opgevallen, die haar hadden geraakt en verbaasd. Door met haar dit verder te onderzoeken, kon zij eerste verbanden zien. En na een aantal gesprekken en (reflectieve) opdrachten, ontstond er een concreet beeld van wat ze wilde qua werk. Een beeld gebaseerd op eigen reflecties en ervaringen. Een beeld dat vanuit haarzelf kwam en niet vanuit een extern gegenereerd lijstje.

 

Met dit beeld voor ogen is zij aan de slag gegaan: ze heeft netwerkgesprekken gevoerd, geëxperimenteerd met nieuwe taken, rondgekeken bij organisaties, verdiept in opleidingen en cursussen en een CV geschreven waarin haar ambitie en kwaliteiten duidelijk naar voren kwamen. Door al deze activiteiten bouwde ze ondertussen ook aan een nieuw netwerk. Een netwerk dat er uiteindelijk voor zorgde dat ze werd gevraagd voor een baan die meer bij haar paste.

 

En ze weet inmiddels ook dat dit niet haar eindstation is. Maar in plaats dat ze weer terugvalt in gepieker, weet ze nu wat ze zelf kan doen om een volgende loopbaanstap in gang te zetten. En daarmee heeft ze de regie in handen over haar loopbaanstappen en -keuzes.

 

Wil je ook de regie over je loopbaan?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis Focussessie!

 


Ja, ik wil de regie over mijn loopbaan en meld mij aan voor een gratis Focussessie