Wandelen

Wandelcoaching zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging!
Ik vind het heel prettig om met mijn coachklanten naar buiten te gaan. Niet tegenover elkaar zitten tussen vier muren, maar naast elkaar lopend en de rust en ruimte te ervaren. En als er een stilte valt, dan is dat nooit onaangenaam, want dan wandelen we gewoon zwijgend naast elkaar. En soms benutten we onderweg de dingen die op ons pad komen: een mooie lucht, het gekwetter van de vogels of een fascinerende boom.

Steeds meer mensen zoeken de natuur op voor rust en ontspanning. Door letterlijk in beweging te komen ontstaat er ruimte voor andere gedachten en idee├źn. De natuur zorgt ervoor dat je makkelijker uit je hoofd bij je gevoel komt. Dit helpt je om dichter bij je verlangen te komen, creatievere oplossingen te bedenken en vanuit daar een keuze te maken.

De laatste jaren wordt er veel wetenschappelijk onderzoek (o.a. door Agnes van den Berg , hoogleraar natuurbeleving in Groningen) gedaan naar de positieve werking van de natuur op het herstelvermogen van de mensen. Zelfs zorgverzekeraars worden nieuwsgierig naar het verband tussen natuur en gezondheid.

"Lopen is voor de mensheid het beste medicijn"
- Hippocrates-