Goed op weg naar werk!

Werk zoeken vraagt tijd, energie en doorzettingsvermogen. Het is niet iets wat je er zomaar even bij doet. In feite is het voor de komende periode jouw baan en ben jij je eigen baas. Dat is soms lastig, zeker als het even allemaal niet zo gaat als je zou willen. Hier volgen enkele tips om je te ondersteunen:

  • Creëer voor jezelf een fijne, vaste plek in huis waar je rustig kunt werken en al je sollicitatie-spullen kunt bewaren.
  • Plan voor jezelf vaste momenten in de week waarop je aan de slag gaat met je sollicitatie-activiteiten en kom deze afspraken met jezelf ook na.
  • Kijk of je ook op enkele momenten in de week kunt werken aan je sollicitatie- activiteiten in een omgeving waar je andere inspirerende mensen kunt ontmoeten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bibliotheek, flexplekken of een rustig café.
  • Naar werk zoeken is hard werken en soms ook eenzaam. Het is heel stimulerend om een maatje te zoeken om samen mee op te trekken. Iemand met wie je al je stappen kunt bespreken en je gesprekken kunt voorbereiden. Waarmee je je successen viert en je teleurstellingen deelt. Kies iemand die jou ook eerlijk feedback durft te geven en jou inspireert om door te gaan.
  • Naast al je drukke activiteiten om een baan te zoeken, is het belangrijk dat je zorgt voor voldoende rust en ontspanning. Maak afspraken met jezelf om te sporten, vrienden te ontmoeten en/of je hobby uit te oefenen.
  • Geef jezelf regelmatig complimenten voor de dingen die je gedaan hebt, los van het resultaat. Het resultaat ligt vaak niet direct in jouw handen, maar de acties die je onderneemt om tot een resultaat te komen wel. Wees daar trots op.

Mocht je het lastig vinden om die nieuwe baan te zoeken, dan kan ik je ondersteunen. Neem contact met mij op voor een gratis intakegesprek, zodat we samen kunnen kijken welke aanpak voor jou werkt.